* BLOG UBATKUATLELAKIMALAYSIA MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2019 BUAT SEMUA PENGUNJUNG DAN PARA PELANGGAN YANG TELAH MENYOKONG PERNIAGAAN KAMI SELAMA INI. SEMUGA ANDA SENTIASA SIHAT, BAHAGIA DAN BERTENAGA SELALU DISAMPING KELUARGA TERCINTA. * PELUANG NIAGA SEBAGAI AGEN/STOKIS COD UBAT KUAT DAMIANA PLUS/CATUABA DI KUALA LUMPUR, SELANGOR DAN NEGERI LAIN KINI TELAH DITUTUP. * ALLAH TIDAK AKAN MENURUNKAN PENYAKIT MELAINKAN SETELAH MENJADIKAN PENAWARNYA. SETIAP PENYAKIT ITU ADA PENAWARNYA MELAINKAN AJAL ATAU MATI. MAKA ADALAH WAJIB BAGI SETIAP UMMAT ISLAM BERIKHTIAR DAN BERUSAHA MENGUBATI PENYAKIT MEREKA.

 

Thursday, April 13, 2017

UBAT KUAT ZAKAR DARI HEMPEDU DAN DARAH ULAR TEDUNG

Menyeramkan dan menggelikan membayangkan seekur ular tedung, apa tah lagi memakan hempedu dan meminum darahnya. Tapi realitinya sejak dulu kala lagi ular tedung atau king cobra sering diburu tidak hanya untuk kulitnya malah untuk hempedu dan darahnya bagi tujuan perubatan khususnya ubat kuat untuk senjata sulit lelaki iaitu zakar. Dikatakan mengamal hempedu dan darah ular tedung boleh menjadikan seseorang lelaki itu gagah di atas ranjang dan disayangi pasangan yang bersamanya. Benar kah dakwaan ini?

Hempedu merupakan salah satu organ dalam tubuh ular yang paling banyak dimanfaatkan oleh manusia. Selain darah dan hempedu, daging, bisa dan kulit ular tedung juga diambil untuk pelbagai tujuan. Hempedu ular sendiri sebenarnya adalah kumpulan racun atau bisa ular yang sudah pun mengalami proses pembekuan. Salah satu jenis ular yang paling diburu untuk diambil hempedunya adalah jenis ular tedung atau cobra. Dan semua sedia maklum ular tedung adalah antara spesis ular paling berbisa. Jadi apa kelebihan dan kebaikan sebenar hempedu dan darah tedung ini?.

Mau Berbisa Dan Garang Macam Tedung?


Meredakan Panas Tubuh
Menurut mereka yang arif mengkaji haiwan ini, manfaat utama hempedu ular ialah keupayaannya dapat menurunkan suhu panas badan serta mengubati demam. Dengan mengambil hempedu ular, dikatakan dapat meredakan dengan segera panas badan akibat demam yang sedang dihidapi.

Untuk Kecantikan Kulit
Hempedu ular juga dikatakan amat baik untuk penjagaan serta kesihatan kulit. Dakwaan menyatakan dengan mengamal makan hempedu ular, keadaan kulit seseorang akan lebih baik dan cantik, mampu mengekalkan kelembapan kulit selain menghaluskannya. Bagi yang mengalami kulit kasar serta kering misalnya, barangkali “penawar” dari ular ini dapat mengilangkan tanda-tanda kulit kering serta kasar yang sedang dihadapi.

Memelihara Kesihatan Jantung
Hmpedu ular juga dipercayai dapat untuk melindungi kesihatan jantung jika diamalkan. Dikatakan sebaik hempedu ini dimakan, degupan jantung bakal menjadi lebih normal dan sihat. Sistem kardiovaskular akan menjadi lebih baik. Ini tentunya akan membantu melicinkan aliran darah ke seluruh tubuh termasuk ke bahagian zakar.

Meningkatkan Stamina Dan Sistem Imun Tubuh
Dengan terjaganya sistem imunisasi dan juga kesihatan jantung, ianya akan turut memberi kesan positif keatas stamina dan juga daya tahan tubuh seseorang. Dengan meningkatnya sistem imun tubuh, maka seseorang yang mengamalkan hempedu ular ini sukar diserang atau dijangkiti penyakit.


Keabaikan Hempedu Ular Secara Umum
 • Dapat menyembuhkan asma atau lelah
 • Membantu menyembuhkan diabetes
 • Dapat menyembuhkan penyakit gatal-gatal,
 • Mampu merawati ekzema
 • Membantu menyembuhkan penyakit berkaitan hati
 • Menurunkan kolesterol,
 • Menguatkan tenaga seksual
 • Menyembuhkan prostat dan bengkak,
 • Mengurangi dan menghilangkan batu karang,
 • Mencegah keputihan,
 • Menyembuhkan sakit pinggang,
 • Menghaluskan kulit serta kesan awet muda
* Susah susah sangat memburu ular dan memproses hempedunya (silap silap menjadi racun), Test Drive Damiana Plus dan lihat sendiri hasilnya! 


No comments:

Post a Comment