* BLOG UBATKUATLELAKIMALAYSIA MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2019 BUAT SEMUA PENGUNJUNG DAN PARA PELANGGAN YANG TELAH MENYOKONG PERNIAGAAN KAMI SELAMA INI. SEMUGA ANDA SENTIASA SIHAT, BAHAGIA DAN BERTENAGA SELALU DISAMPING KELUARGA TERCINTA. * PELUANG NIAGA SEBAGAI AGEN/STOKIS COD UBAT KUAT DAMIANA PLUS/CATUABA DI KUALA LUMPUR, SELANGOR DAN NEGERI LAIN KINI TELAH DITUTUP. * ALLAH TIDAK AKAN MENURUNKAN PENYAKIT MELAINKAN SETELAH MENJADIKAN PENAWARNYA. SETIAP PENYAKIT ITU ADA PENAWARNYA MELAINKAN AJAL ATAU MATI. MAKA ADALAH WAJIB BAGI SETIAP UMMAT ISLAM BERIKHTIAR DAN BERUSAHA MENGUBATI PENYAKIT MEREKA.

 

Friday, November 24, 2017

KERAP BERSETUBUH SEKURANGNYA 2 KALI SEMINGGU BAIK UNTUK KESIHATAN

Sering atau lebih kerap lakukan hubungan seks adalah lebih baik untuk kesihatan seorang lelaki. Ini berdasarkan kajian yang telah dikeluarkan dalam Journal Of Sexual Medicine.

Dalam kajian tersebut, para penyelidik telah menyoal 2,267 orang responden lelaki tentang kekerapan mereka melakukan persetubuhan atau hubungan seks, mereka mengambil sampel darah setiap responden untuk lakukan ujian. Hasilnya mereka dapati lelaki yang jarang lakukan hubungan seks, iaitu sekali dalam sebulan, secara siknifikal para lelaki ini mempunyai tahap ketinggian kimia homocysteine yang lebih berbanding lelaki yang bersetubuh sekurang kurangnya 2 kali seminggu (4 Kali sebulan).


Menurut pakar hal ini perlu diberi perhatian oleh setiap lelaki kerana lebih tinggi tahap hormon atau asid amino homocysteine dalam tubuh, lebih besar resiko seseorang lelaki itu mendapat serangan atau sakit jantung (heart disease), kemungkinan disebabkan oleh kerosakan salur darah. Kimia asid amino yang tinggi akan menggalak pembentukan plak plak lemak dalam salur darah dan meningkatkan tekanannya yang boleh membawa kepada resiko sakit jantung dan strokes.

Bagaimana pun para penyelidik tidak menemui hal sedemikian pada wanita. Mereka tidak pasti kenapa kondisi ini tidak sama dikalangan wanita. Namun mereka berteori ini mungkin terjadi kerana rangsangan seksual pada para wanita tidak sangat bergantung kepada tahap kelancaran aliran darah seperti mana yang berlaku pada seorang lelaki untuk membuat zakar tegang, pejal dan keras.

Sementara penyelidik tesebut mendapat jawapan dan bukti lebih kukuh iaiti kolerasi antara kekerapan seksual dengan ketinggian homocycpsteine dan resiko sakit jantung, ia bukanlah berarti lelaki perlu kurangkan aktviti seksual yang indah dan nikmat jika melakukan secara yang betul bersama pasangan masing masing.

No comments:

Post a Comment