* DAMIANA PLUS TRIAL PACK KINI KEMBALI. * ANDA JUGA BOLEH HUBUNGI DI TALIAN 0146779856 SEBAGAI ALTERNATIF. * PELUANG NIAGA SEBAGAI AGEN/STOKIS COD UBAT KUAT DAMIANA PLUS/CATUABA DI KUALA LUMPUR, SELANGOR DAN NEGERI LAIN. NIKMATI KEUNTUNGAN DAN PELBAGAI FAEDAH YANG LUMAYAN.HUBUNGI 0107692468 UNTUK INFO LANJUT. * ALLAH TIDAK AKAN MENURUNKAN PENYAKIT MELAINKAN SETELAH MENJADIKAN PENAWARNYA. SETIAP PENYAKIT ITU ADA PENAWARNYA MELAINKAN AJAL ATAU MATI. MAKA ADALAH WAJIB BAGI SETIAP UMMAT ISLAM BERIKHTIAR DAN BERUSAHA MENGUBATI PENYAKIT MEREKA. * Salam Idul Fitri Serta Maaf Zahir Dan Batin Buat Semua Yang Telah Memberi Sokongan, Istimewa Untuk Muslimin Muslimat Yang Meraikan Hari Kemenangan Setelah Berpuasa Sepanjang Ramadhan Al Mubarak. Muga Kalian Sejahtera Sentiasa Dan Ceria Disisi Keluarga * Selamat Menyambut Dan Menjalani Ibadah Puasa Ramadhan Al Mubarak untuk pengunjung blog khususnya kaum muslimin dan muslimat, istimewa buat anda pelanggan Damiana, Catuaba, Maca TAE dan Gambir Emas. Terima kasih atas sokongan anda selama ini. * Pembelian Pek Basic dan Pek Classic Damiana atau Catuaba melayakkan anda mendapat Cash Rebate RM30++ untuk sebarang pembelian ulangan selanjutnya, satu cara untuk anda mendapat penjimatan lebih terhadap dua produk hot ini. Whatsapp 0107692468 untuk sebarang pertanyaan

 

Thursday, November 24, 2016

KEKERAPAN HUBUNGAN SEKSUAL & EJAKULASI KURANGKAN RESIKO PROSTATE ?

Kekerapan ejakulasi (pancutan air mani) sama ada ia berlaku semasa hubungan seks, melancap, atau mimpi, tidak mungkin meningkatkan resiko prostat (prostate) pada seorang lelaki. Malah, kajian baru menunjukkan ia mungkin mempunyai kesan yang sebaliknya dan membantu melindungi dari masalah tersebut.

Para penyelidik mengatakan adalah terlalu awal untuk mengesyorkan bahawa lelaki perlu mengubah tabiat seksual mereka dalam usaha untuk mengurangkan risiko kanser prostat mereka. Walau bagaimana pun kajian ini menimbulkan persoalan menarik tentang peranan ejakulasi dan tingkah laku seksual dalam perkembangan kanser prostat.Kajian sebelum ini telah dikaitkan dengan andaian aktiviti seksual yang kerap menyumbang kepada risiko yang lebih tinggi untuk menghidapi prostat. Namun penemuan baru mendapati kekerapan ejakulasi ini tidak berkaitan dengan risiko kanser prostat kecuali dalam kategori tertinggi. Lelaki yang alami ejakulasi paling kerap sebenarnya mempunyai risiko 33% lebih rendah untuk mendapat masalah kanser prostat seumur hidup mereka. Didapati prostat lebih kerap dialami oleh kelompok lelaki berusia lanjut seiring dengan aktiviti seksual mereka yang kian menurun dan berkurang.

Sebagai contoh, dilaporkan bahawa lelaki yang melalui 21 kali atau lebih ejakulasi sebulan pada usia 40-an mempunyai risiko 32% lebih rendah daripada kanser prostat di kemudian hari berbanding dengan lelaki yang berejakulasi kurang dari 6 atau 7 kali sebulan. Lelaki yang dilaporkan lebih daripada 21 kali ejakulasi bulanan pada tahun sebelumnya (lebih muda) mempunyai risiko 51% lebih rendah untuk alami masalah prostat.

Secara keseluruhan purata 21 kali atau lebih pancutan sebulan semasa hayat seorang lelaki berpotensi mengurangkan risiko kanser prostat di kemudian hari sebanyak 33%. Dan setiap peningkatan sebanyak tiga pancutan seminggu semasa hayat seorang lelaki telah dikaitkan dengan pengurangan 15% dalam risiko kanser prostat.


Apakah Ejakulasi Boleh Turunkan Resiko Kanser Prostat Di Kalangan Lelaki?

Hasil kajian yang diterbitkan dalam isu April 7 Jurnal Persatuan Perubatan Amerika, adalah berdasarkan kepada data yang dikumpul daripada hampir 30,000 orang lelaki sebahagian besarnya berkulit kulit yang berusia 46-81 tahun.

Pada permulaan kajian, tiap lelaki memberikan maklumat berkaitan kekerapan ejakulasi dikala berusia 20-an, 40-an, dan pada tahun sebelumnya (1991). Kekerapan ejakulasi ini termasuklah dari hubungan seksual, melancap, dan pancutan waktu malam yang boleh berlaku semasa tidur  atau mimpi. Kelompok responden ini telah diawasi selama lapan tahun.


Para penyelidik mendapati kebanyakan kategori kekerapan ejakulasi mereka ini tidak berkaitan dengan resiko kanser prostat. Tetapi apabila mereka melihat lelaki dalam kategori kekerapan ejakulasi tertinggi, mereka mendapati ada bukti kesan perlindungan terhdap resiko kanser prostat ini.

Barangkali ini antara punca kenapa lelaki berusia lanjut lebih kerap terdedah kepada kanser prostate kerana pengurangan ejakulasi akibat amat jarang berhubungan intim. Maka elok ghairahkan hari hari tua kita dengan supplement seperti Damiana Plus, Catuaba dan Maca Tongkat Ali ini agar aktiviti seksual dan hubungan intim sentiasa mekar dan menarik untuk menghasilkan ejakulasi lebih kerap.

No comments:

Post a Comment